ViA canvia la Direcció i l’estratègia com a grup polític

posted in: Notícies | 0

Aquest estiu, ViA ha fet una assemblea  en què ha renovat la direcció i ha adoptat una nova estratègia. El nou president del col·lectiu és Xavier Coll, que substitueix Josep Rius.

Xavier Coll té 39 anys, treballa de responsable en un establiment comercial a les Roquetes. Candidat a regidor en les darreres eleccions, ha estat  una persona activa al món cultural i associatiu. Entre altres activitats, ha estat al capdavant del Ball de Diables de Ribes i membre, en diverses ocasions, de la Junta dels Xulius.

A la mateixa assemblea s’ha acordat de canviar substancialment l’estratègia i reactivar el funcionament de ViA com a formació política amb perfil propi i diferenciat del PDC (antiga CDC), formació amb la qual es vol mantenir una bona relació, especialment en l’estratègia de grup municipal al Plenari. Actualment el grup municipal és la segona força política del municipi, la  primera de Ribes i lidera l’oposició. El formen els regidors Lluís Giralt (ViA), Eliseu Blanch (ViA), Núria Giralt (ViA) i Ester Morales (PDC).

L’estratègia de renovació consisteix a passar de ser un col·lectiu amb una única veu i capacitat d’acció (ViA) a organitzar-se en diverses àrees temàtiques (vies), cadascuna de les quals actuarà d’acord amb el triple principi Informació, Veu i Acció, és a dir, cada col·lectiu haurà d’informar-se, documentar-se i estudiar rigorosament els problemes; podrà expressar-se lliurement als mitjans i a les xarxes socials, i podrà actuar tant socialment (afavorint complicitats i eixamplant la base social) com davant les institucions, d’acord amb els mecanismes de participació legalment establerts.

Share Button