Crida de ViA de suport al N9N i el sí, sí

posted in: Notícies | 0

Ribetans i roquetencs, el dia 9 de novembre de 2014 serà, es vulgui o no, una fita històrica per a Catalunya. El procés participatiu que coneixem com a nou 9 N ens oferirà la possibilitat d’expressar-nos massivament en relació amb el nostre futur com a nació.

Des de ViA us animem a participar i expressar lliurement la vostra opinió, però també us animem a expressar-vos decididament a favor d’una Catalunya independent, d’una Catalunya que sigui un nou estat d’Europa.

Sant Pere de Ribes té una llarga i transversal tradició de compromís amb el país. Des de la primera renaixença, ciutadans del nostre poble s’han alçat en defensa de la nostra personalitat nacional. Des de perspectives federalistes i tradicionalistes al segle XIX; de bracet amb les lluites socials a la primera meitat del segle XX; en defensa de la nostra llengua, cultura i llibertat durant el franquisme, i entre el catalanisme i el sobiranisme ja en democràcia, senyeres i estelades han onejat als nostres balcons i muntanyes.

El compromís del nostre municipi amb Catalunya no és impostat ni artificial. Ve de lluny i és profundament popular. Hem respirat aquest compromís en la intimitat de les cases, en el dia a dia d’entitats i associacions, en la joia de la festa, any rere any. Si alguna vegada ens havíem sentit una veu solitària, avui ens sentim clamor. Un clamor on cabem tots.

Cada dia ens arriben nous envits contra el procés i contra la jornada de participació del N9N. Com deia el president Companys, “l’hora és greu, però gloriosa”. Ara es veurà que el nostre compromís és ferm i que la voluntat d’aquest poble no pot ser presonera d’unes lleis obsoletes i injustes. A votar, ribetans i roquetencs. A votar sí. A votar sí. Ara és l’hora.

Foto: Ribes i les Roquetes per la independència (assemblea)
Foto: Ribes i les Roquetes per la independència (assemblea)
Share Button