Una nova manera de fer cultura

posted in: Uncategorized | 0
La regidoria de Cultura i Joventut, comandada per Josep Rius, enceta la tardor amb unes Jornades de Cultura Popular. Per primera vegada en molts anys, l’Ajuntament agafa la iniciativa amb una proposta que no és simple inèrcia administrativa però que no fa la competència a les entitats ni les ninguneja sinó que dona nou vigor a la seva tasca amb una alenada d’aire fresc vingut de fora.
Entre els dies 1 i 4 d’octubre es faran quatre xerrades de cultura popular. Les dues primeres, els dies 1 i 2, a la biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, mentre que les altres dues, els dies 3 i 4, a la Josep Pla de les Roquetes. La primera d’aquestes trobades començarà a les 19h i es dedicarà a la presentació del “Llibre Blanc de la Cultura del Penedès”. També s’abordarà de la segona fase d’aquesta obra, “La cultura al Penedès avui: propostes de futur” a càrrec de Gerard Ramon, director del projecte, i de Jordi Medina, autor dels relats de les taules temàtiques i transversals. A més a més es projectarà el documental “Sitges, sentiments de festa” introduït per Xavier Salmerón, president de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.  La segona proposta s’iniciarà a les 19h. L’objectiu en aquesta ocasió serà saber més sobre el fet que la baixada de Sant Pau vulgui ser una Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Hi participarà el folklorista Jan Grau i l’historiador local Pere Coll.
La tercera cita, ja a la Josep Pla i a les 18’30h, tindrà format de col·loqui doble: d’una banda versarà sobre la coordinació i gestió de les cercaviles amb representants de la Comissió de Balls Populars de Ribes i de les Agrupacions de Balls Populars de les Roquetes, Vilanova i la Geltrú i Sitges; i, de l’altra, es parlarà les festes autogestionades amb representants de la Coordinadora de Barraques de Ribes, de l’Ateneu Popular de Sitges i de Can Pistraus de Vilanova i la Geltrú.
La quarta i darrera jornada es durà a terme el dissabte 4 d’octubre, coincidint amb el Correspurnes. Per aquest motiu estarà dedicada a conèixer més sobre el foc a les festes dels Països Catalans amb Salvador Palomar de l’associació Carrutxa. La xerrada es farà a partir de les 12h.
Reunió Jornades. Foto: Premsa Ajuntament
Share Button