Amb el Govern legítim de Catalunya. Contra l’ambigüitat del PSC. Per una nova majoria a Sant Pere de Ribes

posted in: notícies | 0
Share Button

Des del grup municipal de PdeCAT-ViA de Sant Pere de Ribes volem exposar el nostre punt de vista i formular algunes propostes sobre la situació política a Catalunya i les conseqüències que aquesta situació ha de tenir en la política local.

Manifestem i renovem el ple suport al Govern Legítim de la Generalitat escollit legítimament a les eleccions del 27 de setembre del 2015 i en condemnem absolutament el cessament.

Condemnem l’empresonament preventiu absolutament injustificat de responsables polítics que han dedicat un immens esforç en l’acompliment del programa electoral, amb voluntat de servei a la ciutadania i amb l’objectiu del màxim autogovern de Catalunya, sempre amb respecte a les regles democràtiques bàsiques.

Condemnem l’injust empresonament dels líders de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart. Refermem el suport a les activitats d’aquestes entitats en la reclamació legítima i absolutament cívica i pacífica, de la independència de Catalunya.

Condemnem la repressió de l’estat espanyol i la desmesura de la seva actuació: la violència policial del dia 1 d’octubre i l’aplicació del 155. Exigim que se’n vagin de Catalunya els reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Condemnem la tolerància amb grups feixistes que, encara que minoritaris, s’han manifestat violentament als carrers de Catalunya.

Davant d’aquests fets que, lamentablement, ens situen en una anormalitat política, causada per la tutel·la il·legítima de les institucions catalanes,

Exigim al govern de Sant Pere de Ribes una condemna absoluta de l’actitud violenta i repressiva de l’Estat espanyol, i una defensa de les institucions catalanes i dels seus legítims representants, amb clara condemna de l’aplicació del 155. Exigim que el nostre Ajuntament i municipi es faci present en les accions de suport al Govern Legítim, com fan la gran majoria de consistoris catalans.

Animem els regidors dels grups del PP i del PSC-PSOE, que es desmarquin de les polítiques dels seus partits, dissenyadors i col·laboradors necessaris en l’aplicació del 155 i de l’actitud repressiva de l’estat.

Lamentem que el Govern de Sant Pere de Ribes es mantingui en una actitud ambigua, que parli de “decisions inoportunes” referint-se a presons incondicionals a persones que han actuat sempre en la base de la pau i el civisme, i que apel·li al diàleg tot i ser representant d’unes sigles, PSC-PSOE, que han donat clar suport a l’aplicació de l’article 155 i que són corresponsables d’una evident i venjativa repressió.

Lamentem comunicats signats com a “Ajuntament de Sant Pere de Ribes” que no han estat ni informats ni consensuats amb la resta de forces polítiques. Exigim al govern de Sant Pere de Ribes que signi correctament els seus comunicats i que no faci extensives les seves opinions al conjunt del consistori.

Així mateix, i davant d’aquesta situació marcada per la anormalitat institucional que viu el país i de la falta de contundència en la defensa dels valors democràtics del Govern local, anunciem que el grup de PdeCAT-ViA centrarà la seva participació exclusivament en aquells temes imprescindibles per al funcionament ordinari de l’Ajuntament, principalment en  l’atenció social bàsica dels seus ciutadans.

Així mateix, iniciem des d’aquest mateix moment accions i converses per conformar un govern majoritari alternatiu a Sant Pere de Ribes que es mantingui ferm i actiu en la defensa de les institucions catalanes , i dels legítims representants dels seus ciutadans, que defensi i ressalti els valors inviolables de la democràcia, i el dret legítim de decidir democràticament la independència com a opció política per al futur de Catalunya.

 

Share Button