PDeCAT – ViA davant la detenció de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

posted in: notícies | 0
Share Button

Carta adreçada per Lluís Giralt, Eliseu Blanch, Esther Morales, Núria Giralt (regidors de PDeCAT-ViA)  a l’alcaldessa i a tots els regidors de Sant Pere de Ribes en motiu de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en què es demana també l’ajornament del Ple.

 

Benvolgudes i benvolguts,

Ahir ens en vàrem anar a dormir amb la lamentable notícia de l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i de L’assamblea Nacional de Catalunya, acusats de sedició. Recordem que aquestes dues associacions han sigut les responsables d’un moviment cívic, molt majoritari, que s’ha mobilitzat per demanar una sobirania plena del poble català. I són aquestes dues associacions les que, entre d’altres, han treballat i aconseguit que aquest moviment hagi estat exemplarment pacífic. Inclús després de l’actitud violenta i absolutament desproporcionada de la guardia civil i la policia nacional el dia 1 d’octubre, Òmnium cultural i ANC han treballat i insistit públicament perquè es mantingui per damunt de tot el caràcter pacífic del moviment ciutadà i del procés sobiransta.
En aquest entorn no entenem l’acusació de la fiscalia ni la decisió de la jutgessa. Només podem desqualificar l’actitud repressora del govern espanyol, en un moment en que tothom demana diàleg i negociació. Davant d’aquesta situació no podem fer res més que adherir-nos a les convocatòries de protesta que s’han realitzat des de les organitzacions cíviques que aglutinen la ciutadania, cada cop més nombrosa, que defensa, ja no només la sobirania del poble català, si no la defensa dels drets democràtics dels sus ciutadans. En aquests moments pel nostre grup i per la gent que representem, aquest és un fet absolutament prioritari.
Davant d’aquesta situació que s’ha generat de forma imprevisible, anunciem que avui no podrem assistir al ple, i en proposem un ajornament.
Esperem que des de la presidència del consistori, es tingui en compte la excepcionalitat de la situació i valori la proposta per tal de fer compatible amb les demandes democràtiques del país i l’activitat del ple municipal.
Moltes gràcies
Lluís Giralt, Eliseu Blanch, Esther Morales, Núria Giralt
Grup municipal de Pdecat-ViA
Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Captura
Share Button