El turisme sostenible i de qualitat, una assignatura pendent

posted in: notícies | 0
Share Button

Albert Bonet, president de l’Agrupacìó Local del PDeCAT, reflexiona sobre el turisme sostenible i de qualitat al municipi

(article original publicat a L’Eco de Sant Pere de Ribes)

Els veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes ens sentim orgullosos del nostre municipi, tant és així, que no deixem escapar l’ocasió per cantar les excel·lències del poble a qualsevol persona que ens ve a visitar. Això és bo, el sentit de pertinença i l’estima al lloc on vivim és la clau per afrontar reptes i assumir responsabilitats envers el nostre entorn, i per tant, en aquest aspecte els vilatans estem fent els deures com cal.
Tanmateix, això resulta insuficient per posicionar el municipi en el mapa. Gaudim d’un entorn privilegiat, tenim un conjunt històric únic, i un patrimoni natural i cultural d’inestimable valor, i això ha de transcendir, o dit en altres paraules, i en el millor sentit que se li pugui donar a l’expressió, ens hem de vendre. Obrir fronteres i pregonar allò que ens fa únics: la pujada i baixada a Sant Pau, l’església vella, el Castell de Bell-lloc, Sota-Ribes, l’Ermita de Sant Pau, l’església de Sant Pere i Sant Pau, el Redós de Sant Josep i Sant Pere, i un llarg etcètera d’indrets que, sovint, passen inadvertits per la gent que no viu a la nostra vila, i de vegades pels mateixos ribetans i ribetanes.
Citava abans grans monuments i conjunts històrics, però també hem de posar en valor allò que, essent petit, ens fa grans. La bona cuina, les bodegues, el ventall d’allotjament i hostaleria, el petit comerç, la cultura, i en general, aquells productes, serveis, i tradició que oferim a fi que, aquells qui ens visiten, guardin un bon record de l’estada al nostre terme. Tot això, cal potenciar-ho.
Sovint, i moltes vegades amb raó, el turisme s’ha estigmatitzat per la massificació, el poc respecte per l’entorn, i un reguitzell d’afectes adversos relacionats. No obstant això, es poden fer les coses bé, i hem d’assumir-ne el timó. Promocionar Sant Pere de Ribes com a municipi de turisme de qualitat, on els que ens visiten trobin allò que Barcelona, Sitges, o altres ciutats de turisme massiu no poden oferir. Si sabem encarar-ho com cal, el potencial del poble és immens, i depèn de nosaltres aprofitar-ho.

carUntitled-2

Share Button