Molts reptes, poca capacitat

posted in: notícies | 0
Share Button

Posicionament de PDCAt-ViA davant el Ple de l’Estat del municipi

El nivell d’atur i la inestabilitat econòmica a les famílies continuen sent molt negatives. Creix la pobresa energètica i de tot tipus i la manca d’habitatge. A això s’hi afegeix l’estat deficient dels carrers i els espais públics, la greu situació a les urbanitzacions i als polígons, l’envelliment de la xarxa d’aigua, les carències de seguretat i mobilitat i molts altres. Aquests són alguns dels reptes que tenim com a municipi.

A més, els veïns reclamen  inversions en equipaments culturals, esportius, educatius i de patrimoni històric i natural, com s’ha vist als pressupostos participatius.

El Govern actua sobre la immediatesa, sense planificar ni ser plenament conscient de la capacitat econòmica i estructural de l’ajuntament. Els ingressos, tant els que depenen de la contribució com els que venen de les altres administracions (Estat, Generalitat i Diputació) no han pujat ni pujaran, l’activitat econòmica del municipi no presenta cap evolució positiva, i tota la inversió s’està carregant sobre el “romanent”, és a dir, l’estalvi aconseguit  en els darrers anys, en gran part per la incapacitat de l’ajuntament de tirar endavant els seus propis projectes.

Sense planificació a mitjà-llarg termini, sense ser conscients de les capacitats reals, no es pot donar respostes amb garanties als reptes que té el municipi. Cal recuperar l’esperit dels primers plans de reactivació, i plantejar inversions amb objectius i indicadors clars.

En minoria, els socialistes van al dictat de Fem Poble i el Partit Popular. Tenim, un govern minoritari i depenent  de forces antagòniques, que no prioritza ni és valent. Un govern sense capacitats.

No volem ser pessimistes, però per transformar la realitat s’ha de conèixer i no amagar. Conèixer honestament i transformar amb responsabilitat: aquest és el nostre compromís.

Campanar de l'Ajuntament
Campanar de l’Ajuntament
Share Button