Allò que les actes amaguen. Un any de política a Sant Pere de Ribes

posted in: notícies | 0
Share Button

Ja portem un any de legislatura. Moment per fer valoració? Simple excusa? Preneu-vos-ho com vulgueu.

Podem parlar daccions, de polítiques reals, de problemes. Però potser parlar del que veiem, de sensacions, dallò que no surt a les actes, del que no és llista a les accions realitzades, pot explicar més bé que ha passat aquest primer any:

Un personalisme de lalcaldessa, com a estratègia. Una política recollida en algun curset de partit, que vol donar una imatge omnipresent de lalcaldessa. Una postura matriarcal, que es transmet en els seus discursos, una postura d’àngel de la guarda que es vol oferir en les polítiques socials. Una visió antiga i enganyosa de senyora alcaldessa que tot ho pot.

La recerca de multiplicació efectiva en la publicitat de les accions fetes. Fins el moment, vivint de les accions iniciades per lanterior govern. Donant continuïtat a les accions que es van iniciar en  la darrera meitat de la legislatura anterior, el pla de reactivació, o la rehabilitació de lajuntament, per posar dos exemples. És difícil determinar la ratlla entre la comunicació i la propaganda pura i dura. En el que fa al govern actual, no costa massa valorar cap a quin costat es decanta.

En lacció de govern, no fer enfadar a ningú. Dir sempre que si. Possiblement el que contrasta més en el darrer període dels governs den Blanco. La  falta de majoria al ple, i les ganes de veures com “la gran alcaldessa”, fan que hi hagi una acceptació total de les propostes dels altres. Positiu, potser si, però també demostra una cosa, falta de projecte propi. Si no tens clar el que vols, tot testà bé. Només en una cosa si es vol marcar la posició contraria: la crítica als governs de lEstat espanyol i al de la Generalitat, mentre, està clar, no hi hagi el PSC.

Un aspecte sí que preocupa el govern. La falta de socis estables. Des daquest autoconvenciment de fer la feina millor que ningú, és deu fer difícil entendre que ningú vulgui pujar al carro duna gestió llustrosa. Un aïllament polític que sintenta trencar amb somriures i agraïments públics, especialment cap als regidors de les noves polítiques de Fem Poble. Però no ha quallat, al contrari, per part de Fem poble, més aviat hi ha ganes de desmarcar-se del PSC i generar discurs propi. Larticle del senyor Perona posa de manifest el que sembla el final daquest festeig. Veurem com evoluciona, la vida te da sorpresas, i la legislatura serà llarga.

3 anys més. Veurem com va. Mentrestant i per part nostra, treballar per generar polítiques que millorin aquest estimat municipi ple de bona gent, bonics racons i emotius moments que fan que els nostres pobles siguin un bon lloc per viure.

Convergents-ViA

Share Button