CiU ViA no dóna suport a un pressupost sense coratge

posted in: notícies | 0
Share Button

CiU-ViA no donarà suport al pressupost que el govern local en minoria portarà avui al Ple. És un pressupost covard en un moment en què cal coratge. A més s’ha fet sense participació: les sessions participatives van ser purament formals; els assistents no van poder decidir la destinació ni d’un sol euro. L’únic punt positiu que té és que dóna continuïtat a algunes de les propostes innovadores que va plantejar el Govern anterior.

Pel que fa als sous, s’aplica l’increment establert per l’Estat però no hi ha coratge per donar continuïtat a la revisió de llocs que vam abordar nosaltres quan érem al govern: pura inèrcia en un tema fonamental per al bon funcionament dels serveis públics. D’altra banda, augmenta el que no hauria d’augmentar: la despesa protocol·lària i de publicitat i propaganda.

Quant a les subvencions, fora de les petites partides per a cada entitat,que són clares, la despesa social s’aglutina en una única partida que no se sap a què es destinarà. Això ni és valent ni és transparent: els ciutadans tenen dret a saber on van els diners municipals i el govern ha de donar la cara per les decisions que pren.

També és preocupant l’apartat d’inversions. La falta de valentia és total. No hi ha un projecte per a Sant Pere de Ribes. Només es tapen forats i no s’aborden els grans problemes: no s’inverteix en les xarxes d’aigua i clavegueram, tampoc en la via pública, no s’aborda el problema de reparcel·lacions a can Lloses, no s’inverteix a Rocamar, cap pla per a Sant Camil, cap pla per al patrimoni. El 10 % del pressupost se’n va a una pista de monopatí!

Queden enrere propostes innovadores que van resultar beneficioses per al poble i per a l’economia local com el Pla de Reactivació que vam impulsar quan érem al govern. Des de CiU-ViA en reclamem la continuïtat.

És cert que la Llei espanyola d’estabilitat pressupostària és injusta i posa les coses difícils als ajuntaments. Arribarà el dia que els catalans la podrem derogar, però un govern local valent ha de trobar vies d’innovació i millora. Ja hem vist que no és el cas del govern Garrido.

Per totes aquestes raons, el pressupost no tindrà el nostre suport. No hi votarem en contra i ens abstindrem perquè, com hem dit, respecta encara algunes de les línies de treball que el nostre govern va encetar i que sí que eren innovadores i valentes.

Per saber-ne més, llegiu aquí la intervenció completa de la regidora Esther Morales

carUntitled-1

Share Button