Lluís Giralt destaca l’atenció a les persones, en presentar el pressupost del Consell Comarcal

posted in: notícies | 0
Share Button

20160202-rp-pressupost-2016

Lluís Giralt, conseller president  de l’àrea de serveis generals i organització del Consell Comarcal, ha destacat la importància de l’atenció  a les persones en la presentació dels pressupostos d’aquest organisme: “Aquest és un pressupost molt finalista perquè són línies que vénen de la Generalitat i van directament cap al ciutadà, sobretot en aspectes que en aquests moments són molt importants com és el sector de l’atenció a les persones” ha afirmat el conseller ribetà en un acte en què també han intervingut Gerard Figueras, president del consell fins fa pocs dies i Juan Luis Ruiz, vicepresident primer.

Al ple ordinari de dijous passat, 28 de gener, es va aprovar el pressupost del Consell Comarcal del Garraf per l’any 2016 per import de 4.223.179,42€, un 8,70% més alt que l’any passat. Giralt va recordar també que es tracta d’un pressupost “obert” i va afegir que “esperem fer un exercici amb una quantitat més elevada, per possibles subvencions de línees a nivell social dels propis departaments de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona”.

Un dels trets més significatius d’aquest pressupost, en l’àmbit social, és l’augment del 80% que es produeix en les polítiques d’ocupació i que va lligat als plans d’ocupació gestionats des d’aquest ens comarcal en col·laboració dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants: Canyelles, Cubelles i Olivella. Un total de vint persones han estat contractades recentment fruit dels programes del SOC de Treball i Formació.

En relació a les polítiques de benestar social, es destaca un augment de la despesa del 10,70%, per la gestió del contracte programa amb el Departament de Serveis Socials i Família que garanteix la continuïtat dels serveis d’atenció primària, l’equip d’atenció a la infància i l’adolescència, el servei d’integració en família extensa, el sistema de resposta urgent per a dones que pateixen violència de gènere, l’acollida a persones nouvingudes, el transport per a persones amb mobilitat reduïda, el servei d’atenció a les dones, entre d’altres.

A l’àrea de serveis a les persones, que gestiona els ajuts per menjador escolar, el servei de transport escolar, els ajuts per infants amb vulnerabilitat alimentària, els serveis de joventut i el programa de prevenció de drogodependències, l’increment previst és d’un 12%. Cal destacar que aquest és un pressupost viu, ja que les beques es poden sol·licitar al llarg de l’any, en casos de canvis en les circumstàncies familiars o trasllat de la família des d’una altra comarca.

 

Pel que fa a l’àrea d’ordenació territorial i habitatge, el pressupost s’incrementa un 14%, especialment per una partida de 30.000€ destinada a donar impuls als projectes i accions recollits al Pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf i vinculat al paisatge. A través d’aquest Pla i també del Pla territorial de l’àmbit funcional del Penedès, aquest consell comarcal vol abordar el debat territorial sobre el futur de la comarca, un debat compartit amb els ajuntaments del Garraf i els sectors econòmics i socials del territori.

Més informació.

Share Button