Dèficits democràtics del Govern del Municipi

posted in: notícies | 0
Share Button

Procés sobiranista

Els resultats electorals del 27 S mostren que el municipi s’inclina pel procés sobiranista, un procés democràticament polit, rigorós, elegant i socialment compartit. En canvi al Ple, hi ha una majoria de regidors que no comparteixen aquests objectius.

Sant Pere de Ribes no pot quedar al marge d’un procés que en el fons busca la plena expressió democràtica dels ciutadans. Qui vulgui ser alcaldessa de tots, ha de saber emparar aquesta sensibilitat majoritària, més encara si tenim en compte que Abigail Garrido i algun dels seus regidors, van votar el dia 9N. Al Ple, no ho ha demostrat.

 

Estil de Govern

El Govern s’omple la boca contínuament amb un missatge de participació i de consens. No és estrany ja que està en minoria (només té 7 dels 21 regidors del Ple). Buscant desesperadament el consens han perdut la coherència i han portat al Ple una proposta d’ordenances i impostos quasi calcada a la que va instituir el Govern de CiU-ViA i UM9-CUP. Fa un any van votar no a  aquestes ordenances, ara les proposen i les defensen. Coherència?.

Està clar que els socialistes del municipi no són gent d’idees sinó d’inèrcies. Però de projecte, no se’n veu cap i un municipi sempre necessita un projecte.

 

 

Saló de Plens

Més greu és la decisió de retirar els Plens del Saló de Plens de Ribes i paralitzar-ne l’ampliació i millora: una decisió de l’alcaldessa que no respon a cap plantejament polític més enllà de deixar Ribes sense un dels seus referents històrics i democràtics i guanyar una sala VIP per rebre visites. A més ho ha fet argumentant el canvi de manera diferent segons l’interlocutor que ha tingut al davant i rebutjant qualsevol possibilitat de consens. En això sí que no ha tingut cap escrúpol de menysprear la feina feta.

Tot plegat ens mostra una alcaldessa que surt al carrer a parlar amb els veïns perquè no sigui dit, però després fa el que vol amb una lleugeresa impròpia d’un càrrec públic en minoria.

democracia

Share Button