En Lluís Giralt i la gent de CiU-ViA signen el compromís per la independència impulsat per l’ANC i l’AMI

posted in: notícies | 0
Share Button

Foto de grup Montgròs

 

El passat diumenge 10 de maig els membres de la candidatura de CiU-ViA a les eleccions municipals van signar el manifest “Els ajuntaments per la independència”, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en el que es demana que les candidatures municipals assumeixin un conjunt de compromisos de suport a la independència de Catalunya.

Per donar-li solemnitat a aquesta signatura, els integrants de la candidatura de CiU-ViA, acompanyats de militants i simpatitzants, van triar el cim del Montgròs com a lloc on portar-la a terme, i per aquest motiu es van desplaçar fins a aquest punt destacat del nostre entorn, en una sortida festiva i compromesa alhora.

El candidat a l’alcaldia, Lluís Giralt, va voler subratllar durant l’acte el posicionament  inequívoc de l’equip de CiU-ViA amb el procés de Transició Nacional i a favor de la consecució per via democràtica de la independència de Catalunya, per tal de constituir un nou estat materialment pròsper, socialment just i nacionalment lliure.

 

El text de la declaració subscrita és el següent:

La candidatura de CiU-ViA a Sant Pere de Ribes és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedora del paper especialment important que hi tenen ets municipis, així com de la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat í suport al procés. Per això, els/les integrants d’aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:

  1. Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper.
  2. Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari, i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.
  3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.
  4. Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d’emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern, aquesta Assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.
Share Button