Sant Pere de Ribes s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum a proposta de PDeCAT-ViA

posted in: notícies | 0
Share Button

El Ple d’ahir va aprovar una moció presentada per PDeCAt-ViA d’incorporació del municipi al Pacte Nacional pel Referèndum. Sant Pere de Ribes és, doncs, un altre municipi a sol·licitar una solució democràtica per al conflicte entre Catalunya i l’Estat. Van votar-hi a favor els grups de PDeCAT-ViA, UM9, Fem Poble i ERC i s’hi van oposar, infructuosament, el PSC i el PP. L’aprovació d’una moció tan rellevant va evidenciar la feblesa dels actuals gestors en minoria del govern local que, com ja han fet en altres arenes polítiques, es van llançar als braços del partit de Rajoy, tot i que no els va servir de res.

 

MOCIÓ D’ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM

El dia 26 de juny de 2013, es va constituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una cimera que vol facilitar la participació de la societat catalana en el procés cap a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya. A aquesta reunió constituent, presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, hi van ser presents una quarantena de representants de partits polítics, associacions municipalistes i entitats culturals, cíviques, ciutadanes, empresarials i sindicals.

El passat mes de desembre de 2016 aquesta plataforma va acordar transformar-se en el Pacte Nacional pel Referèndum. En paraules de l’actual President de la Generalitat,

Carles Puigdemont, l’objectiu del Pacte és treballar amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, de fer-lo de manera acordada amb l’Estat espanyol i de buscar també suports fora del país. En la mateixa reunió es va escollir una comissió executiva està formada per: Joan Ignasi Elena (coordinador), Maite Arqué, Jaume Bosch, Francesc de Dalmases, Carme-Laura Gil, Itziar González, Francesc Pané i Carme Porta.

Finalment, en data 23 de gener de 2017, els membres del comitè executiu van presentar el manifest, els objectius, el full de ruta i el programa de treball del Pacte.

En aquest moment, atesa la transformació viscuda pel Pacte, i amb la voluntat de manifestar l’adhesió a la celebració, d’un referèndum on el poble de Catalunya decideixi llur futur, aquest Ajuntament vol ratificar llur compromís amb la ciutadania de Catalunya i els valors expressats en el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum

Per tot això, els grups municipals de CiU-VIA, ERC i UM9-CUP de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes proposen al Ple Municipal els següents

ACORDS

Manifestar l’adhesió al PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM.

Promoure al municipi que entitats, associacions i agents econòmics es sumin també a aquest procés democràtic de l’exercici al dret a decidir i a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, en el marc d’una mesa local pel referèndum.

Enviar aquesta moció aprovada a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Febrer de 2017

 

pacte referendu

Share Button