CDC-ViA qüestiona que l’Ajuntament es gasti milers d’euros en un aparcament provisional

posted in: notícies | 0
Share Button

Un arranjament que no havia de tenir costos, suposarà de cop gairebé 300.000 euros de despesa per a només 3 anys d’ús

 

El Govern municipal aprova inicialment un projecte per a “l’adequació de terreny per aparcament provisional” de Can Jove (aparcament dels Camils) per valor de 270.490,85€. La pròpia aprovació subratlla el concepte provisional de l’acció i recorda que el terreny no és propietat de l’Ajuntament, sinó que ha estat cedit per tres anys.

En aquest tema cada cop que es fa un pas se’ns generen més preguntes.

Es pot justificar una despesa de 270.490,58€ per a una acció de clara provisionalitat? Es pot entendre una despesa tan important en un espai que d’aquí a tres anys pot passar a un altre ús, simplement, per la voluntat del propietari?

Si l’Ajuntament té aquesta capacitat econòmica, no seria més lògic negociar amb l’empresa que gestiona el pàrquing dels Camils i buscar una scol·laboració amb un objectiu clar d’àmplia reducció de les tarifes del pàrquing? S’ha fet alguna acció en aquest sentit? S’he n’ha parlat en el si del Consorci Sanitari, en el qual hi ha tots els responsables de la gestió de l’espai?

No entenem la gestió de l’Ajuntament. Tenim la impressió (cada cop més fonamentada), que el Govern actua més per complir compromisos electoralistes i populistes que no pas amb criteris d’una bona gestió dels diners públics.

I, per cert, ni el pressupost ni el pla de reactivació inclouen aquesta despesa. Ens apareix de cop i amb fets consumats. Cap negociació prèvia. El Govern posa la paraula consens per davant de tot, però quan una cosa li interessa, tira pel dret.

La millora del servei del pàrquing dels Camils és una voluntat clara de la ciutadania. Cal treballar-hi. Però les coses s’han de fer bé. Hi ha moltes opcions i cal treballar-les totes, la primera parlar de veritat amb les parts implicades. Tenir els diners no és la única raó a tenir en compte. Així no anem bé.

Sant Camil

Share Button