Lluís Giralt: “Diumenge, vull votar”

posted in: notícies | 0
Share Button

Aquests dies he escoltat, he reflexionat, he valorat  les bondats que expliquen uns d’una Catalunya independent i en els entrebancs  que altres anuncien si anem per aquest camí. He vist imatges rocambolesques de representants polítics fent el que sigui per cridar l’atenció, grans líders castellans, andalusos, gallecs cridant per places catalanes, volent explicar-nos com som, què som i que diversos que som entre nosaltres.

De tot plegat, fins i tot de les escenes més sorprenents, dels convençuts més frikis, se’n poden fer reflexions. Es fan . No han parat aquests dies els creadors d’opinió, en tots els camps, periodístics, empresarials, socials…. Rius de tinta, molts bytes a les xarxes, discussions al carrer, converses amb els companys de treball. Molt d’enrenou i pocs discursos aprofitables per aquells que creiem que les coses s’han d’explicar amb calma, amb serenor, amb reflexió. Mals temps per als que ens pressiona la brevetat en el missatge, pels que entenem que les coses són complexes, i que tota decisió té una part que no ens acabarà de complaure.

Sense menysprear cap posicionament votaré més convençut que mai.

Per la il·lusió, perquè aquest procés ens ha portat a molts catalans a tenir un projecte de país, perquè veig que la gent del sí vol anar endavant, com a individus i  com a col·lectiu socialment millor.

Per la naturalitat amb què tot s’està fent en la base, en la gent. Tinc la sensació que no es fa ni gaire cas ni de les proclames exaltades, ni dels anuncis de l’apocalipsi política. Simplement volem escollir la papereta,  votar, i després amb la mateixa naturalitat, que s’accepti la voluntat majoritària. Convençuts que la democràcia és el millor sistema d’organització de la societat, la volem posar en pràctica.

Per sentiment al meu país.

Votaré per la plena sobirania dels catalans. Votaré Junts pel sí.

Que tinguem, tots plegats, un gran futur.

Lluís Giralt, 25 de setembre de 2015

Foto de grup Montgròs

Share Button