#propostes: Dinamització econòmica

posted in: Uncategorized | 0
Share Button

Les propostes de CiU-ViA en matèria de dinamització econòmica parteixen d’una idea clara: L’Ajuntament ha de ser un agent facilitador, posant les bases per un municipi on l’activitat es pugui desenvolupar i que sigui atractiu per a instal·lar-hi noves empreses.

El paper de l’Ajuntament com a facilitador de l’activitat econòmica segueix sent clau en les circumstàncies actuals. Per això, ens proposem com a objectius dinamitzar l’economia del municipi impulsant i defensant l’activitat econòmica existent alhora que es creïn noves activitats econòmiques que generin llocs de treball.  I volem fer-ho afavorint una economia social en què s’estimuli la integració econòmica dels més necessitats, i facilitant el vincle entre l’activitat econòmica i la formació i el reciclatge de les persones en situació d’atur. Afavorirem les connexions entre cultura i economia, i formació i competitivitat, economia i coneixement com correspon a una societat moderna al segle XXI.

Les nostres propostes més destacades:

  • Revisarem el planejament urbanístic per facilitar que vinguin noves empreses al municipi i es mantinguin les existents, a base de definir i millorar les zones on es puguin instal·lar.
  • Farem els espais d’activitat econòmica (polígons industrials i zones comercials) més atractius per instal·lar-hi empreses, mitjançant la millora de les comunicacions, la seguretat i els serveis.
  • Impulsarem microespais i un vivers d’empreses per facilitar que autònoms i emprenedors puguin posar en marxa les seves activitats fàcilment i compartint recursos: espais, equips, connexions, serveis, etc.
  • Mantindrem la política d’introduir clàusules socials en els concursos públics d’adjudicació de serveis per potenciar les empreses d’inserció laboral i treball especial.
  • Continuarem la política d’informar les empreses locals de les licitacions i concursos de serveis per a l’Ajuntament per a que s’hi puguin presentar.
  • Treballarem per potenciar les zones de comerç de proximitat que tenim al municipi, i les connectarem per tal d’impulsar-les conjuntament.
  • Continuarem la política d’impulsar la participació de les empreses i els comerços del municipi en les fires i esdeveniments.
  • Dialogarem amb totes les parts per trobar maneres de facilitar la convivència entre les activitats econòmiques comercials, industrials i d’oci i els drets veïnals.

Per veure el nostre programa complet, feu clic aquí.

 

Share Button