#FeinaFeta: El diàleg i el pacte han estat protagonistes

posted in: notícies | 0
Share Button

Els 20 mesos de govern amb presència de CiU-ViA han significat un canvi en la manera de governar a l’Ajuntament, marcada pel diàleg i la negociació amb la resta de grups polítics i amb tots els actors socials.

Hem parlat amb tothom

Des que vàrem arribar al govern al setembre de 2013 el funcionament de l’Ajuntament ha canviat substancialment, amb un nou estil i una manera de governar diferent de la que havia existit durant els anys de governs socialistes. De la inèrcia burocràtica hem passat al diàleg amb tots els sectors socials del poble, i a un nou enfocament de la gestió municipal basat en la millora dels processos. Aquest canvi en la manera de governar s’ha basat en el diàleg i la negociació com a elements centrals. Hem fet un govern que escolta a la gent, que es reuneix amb qui faci falta, que busca crear consensos entre totes les parts en qualsevol qüestió relativa a la gestió municipal, i que pren la iniciativa per canviar les coses i obtenir resultats.

Tenim cultura de pacte per a un govern estable

El canvi de govern a l’Ajuntament va ser possible gràcies a la coalició de govern entre CiU-ViA i UM9 amb el suport d’ICV, i estem molt satisfets dels resultats obtinguts i la cultura de coalició que hem sabut construir. Enfront de la sorpresa que va generar l’acord per formar el nou govern, hem demostrat que si es comparteix una idea de com ha d’avançar el municipi és possible arribar a acords més enllà de les  diferències ideològiques  que puguin existir. Hem treballat dia a dia entre els regidors de CiU-ViA i els de UM9 amb un enorme grau d’entesa, fent evident que el que és prioritari és el municipi i les necessitats dels veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes, deixant enrere qualsevol antic prejudici i mirant endavant, trobant punts d’acord per portar el canvi que feia falta a l’Ajuntament.

Hem consensuat els temes més importants

La capacitat de diàleg i negociació de l’equip de CiU-ViA ha estat un dels elements centrals de la nostra acció de govern des del primer moment. Una mostra d’aquesta capacitat ha estat l’aprovació dels pressupostos per al 2015. Aquests pressupostos s’han treballat llarga i detalladament, i s’han aprovat amb el vot a favor de CiU-ViA, UM9 i ICV, i l’abstenció del PP, mentre que només el PSC hi ha votat en contra. El fet que un conjunt de forces tant diferent hagi donat suport als pressupostos és una mostra de la feina realitzada en termes de negociació per construir un acord sobre els comptes municipals. Els pressupostos pel 2015 són una mostra del nostre estil de govern, negociant fins a construint grans consensos per un pressupost més social.

Trobareu aquesta informació i moltes d’altres al butlletí #FeinaFeta. Podeu descarregar-lo o bé, si voleu que us el portem a casa, demanar-lo.

Share Button